Klanktherapie

Klanktherapie  

Where words fail, music speaks.


Hans Christian Andersen

Klankbaden

 

Stel je voor, je ligt lekker comfortabel op een matras onder een deken. Je doet je ogen dicht en voelt dat je je steeds meer ontspant. De gedachten waar je mee binnenkwam, verdwijnen langzaamaan naar de achtergrond, terwijl de klanken de ruimte beginnen te verkennen. Sommige geluiden herken je, andere niet. Buiten begint het te regenen en het tikken wat je hoort, lijkt precies te passen in het ritme van de drum die ook klinkt. Wonderlijk! Alle klanken zijn ineens onderdeel van een bijzondere symfonie. Hier kun je je wel aan overgeven het komende uur.

 

De 'klankbaden' worden gegeven in groepsverband, aan maximaal 12 personen. De ervaring is per persoon en per moment een unieke belevenis. De klankwerkers die het bad verzorgen stemmen zich af op de aanwezige deelnemers en op dat wat er wil klinken. Er wordt   gebruik gemaakt van o.a. snaarinstrumenten, tibetaanse en kristallen klankschalen, gong, didgeridoo, drums en fluiten. Na afloop van een klankbad is er ruimte om ervaringen te delen, maar kun je ook in stilte de klanken met je meenemen naar huis.

Individuele klanktherapie-sessie

 

Voor een persoonlijke klankbeleving, ben je van harte welkom voor een sessie op onze klanktafel. Je ligt op een dun matrasje onder een deken op de tafel, terwijl onder de tafel de snaren bespeeld worden. De snaren zijn allen gestemd in 1 toon. Deze vormt de basis. Tegelijkertijd klinken er boventonen. Deze zijn steeds weer verrassend en uniek per sessie, per persoon die de sessie ontvangt. De sessie duurt ca een uur. Na afloop ben je welkom nog even na te genieten met een kopje thee en eventueel een wandeing te maken op het landgoed waar de sessie plaatsheeft.