Klank en Bewustzijn

Klank en Bewustzijn

 

Klankconcert

 

Stel je voor, je ligt lekker comfortabel op een matras onder een deken. Je doet je ogen dicht en voelt dat je je steeds meer ontspant. De gedachten waar je mee binnenkwam, verdwijnen langzaamaan naar de achtergrond, terwijl de klanken de ruimte beginnen te verkennen. Sommige geluiden herken je, andere niet. Buiten begint het te regenen en het tikken wat je hoort, lijkt precies te passen in het ritme van de drum die ook klinkt. Wonderlijk! Alle klanken zijn ineens onderdeel van een bijzondere symfonie. Hier kun je je wel aan overgeven het komende uur.

 

De klankconcerten worden gegeven in de intieme setting van onze Yurt / Ger (Mongoolse nomadentent.) Er is daarbij plaats voor zes personen. De concerten zijn elke keer weer anders. We stemmen ons af op de aanwezige deelnemers en dat wat er wil klinken. We maken o.a. gebruik van snaarinstrumenten, tibetaanse en kristallen klankschalen, gong, didgeridoo, drums en fluiten. Na afloop van een concert is er ruimte om ervaringen te delen, maar kun je ook in stilte de klanken met je meenemen naar huis.

 

Klanksessie

Voor een persoonlijke klankbeleving, ben je van harte welkom voor een sessie op onze klanktafel. Je ligt op een dun matrasje onder een deken op de tafel, terwijl onder de tafel de snaren bespeeld worden. De snaren zijn allen gestemd in 1 toon. Deze vormt de basis. Tegelijkertijd klinken er boventonen. Deze zijn steeds weer verrassend en uniek per sessie, per persoon die de sessie ontvangt.

 

"When I am silent, I fall into that place, where everything is music." Rumi